Witte hemddraagtas op rol… Che?... bestaat zoiets?

peretasjesEen vriend heeft me uitgedaagd om iets nuttigs te typen over kunststof markttasjes. Nu moet u weten toen mij dit werd gevraagd had ik geen flauw benul waar dit over ging. Ja zeg nu zelf, een plastic tas is een plastic tas. Je komt op de Haagse markt en je koopt fruit of zo en ze stoppen het in zo’n wit plastic markttasje maar dan blijkt bij nadere analyse van een webwinkel die dit soort plastic tasjes levert dat het waarachtig de vorm heeft van een shirt. Dus een hemddraagtasje is hoe het heet.

 

 

Bedrukte hemdtassen


Toen ik zo zat te kijken blijkt dat dit soort hemddraagtasje ook verkrijgbaar is als bedrukte hemddraagtassen en hemddraagtassen die transparant zijn en ik besefte later dat die dingen ook nog op een rol zitten. Nu kwam ik laatst op de markt en had trek in peertjes en de goochemerd die me de peren verkocht had het ineens over een peretasje. Waarop ik opmerkte: je kan fruit toch eigenlijk niet in zo’n chemisch kunststof hemdtasje stoppen? Ja ik wist nu hoe het heet. Dat is toch eigenlijk onfris? Waarna de bijdehand me wist te vertellen: Nee meneertje, deze peren hemddraagtassen zijn biologische hemddraagtasjes. Ik moest er wel om lachen ‘biologisch plastic’. Het moet toch niet gekker worden. Maar nu moet alles natuurlijk worden, dus wie weet kunnen ze ooit plastic knoopzakjes maken die biologisch chemisch zijn samengesteld en ook recycelbaar zijn in de natuur.Science fiction auteurs hebben in het verleden met hun verhalen toekomstbeelden gegenereerd die decennia later ook zich dicht de realiteit benaderen. Dus waarom niet en was deze koopman een verborgen ziener die aan zijn water aanvoelt dat biologische hemddraagtasjes werkelijkheid gaan worden. Het beste wat ik nu kan doen is het hergebruiken als ik de peren schil, want dat doe ik altijd. Ik hou niet van die schillen, je weet maar nooit wat er allemaal op zit. Is het geen onkruidverdelgingsmiddel, dan kan het aangetast zijn door de luchtverontreiniging.

Door over dit item te schrijven ben ik toch weer iets wijzer geworden over het bestaan van de hemddraagtassen, waar ik in het verleden werkelijk nog nooit een tel over had nagedacht en het naar alle aannemelijkheid klik hier ook op zeer korte termijn weer ga vergeten.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Witte hemddraagtas op rol… Che?... bestaat zoiets?”

Leave a Reply

Gravatar